Špaldový cheesecake s hnedým cukrom

Zdroj: Ravita s.r.o.
Recept na jedlo Špaldový cheesecake s hnedým cukrom od <> zo dňa . Recept zaujal 9 774 ľudí.

Špaldový cheesecake s hnedým cukrom

O recepte

  • neuvedené
  • 8 porcií

Potrebujeme

  • Cesto:
  • 120 g masla
  • 200g klasických bebe keksov
  • 1 PL hnedého cukru

  • Plnka:
  • 500g jemného tvarohu
  • 200 ml mascarpone
  • 180g hnedého cukru
  • 2 PL špaldovej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • trocha citrónovej štavy a kôry
  • 2 vajcia + 1 žĺtok

Postup prípravy

1)  Cesto: V panvici si roztopíme maslo a rozdrvené keksy s cukrom v ňom dôkladne premiešame tak, aby čo najviac nasiakli a spojili sa v cesto. Zmes dáme do vymastenej a špaldovou múkou vysypanej tortovej formy a dôkladne roztlačíme rukami, môžeme vyformovať aj boky. Vložíme do predhriatej rúry a pri 160°C pečieme asi 10 minút.


Tvaroh krátko rozmixujeme, postupne pridávame zmes cukru, múky, vanilku, šťavu a kôru z citróna, pridáme vajcia a nakoniec mascarpone, mixujeme do nadýchanej plnky.


Plnku vylejeme na predpečené cesto a pečieme najprv pri 200°C asi 10 min. , potom teplotu znížime na 120 a pečieme asi 20 min. Po vychladnutí dáme na cesto ovocie jahody, alebo zmes jahôd, ríbezle, čučoriedky - podľa chuti a polejeme podľa návodu červenou želatínou.


Koláč pripravujeme večer pred podávaním aby pekne stuhol.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!